UW HOSPITALISATIE

EEN HOSPITALISATIEVERZEKERING

Zoals iedere inwoner in België, is men verplicht zich aan te sluiten bij een ziekenfonds (naar keuze) en dit voor de ziekteverzekering. Maar deze verzekering dekt natuurlijk niet alle medische kosten. Een (dag-)opname in het ziekenhuis, een consultatie bij de specialist, .. wordt vergoed tot 75%. De overige 25% van de kosten moet je zelf betalen, het zogenaamde remgeld.

 

Hoewel een hospitalisatieverzekering geen verplichte verzekering is, wordt ze toch sterk aangeraden. In vele gevallen is een verblijf in het ziekenhuis immers onvermijdelijk, vaak met medische kosten die hoog kunnen oplopen in geval van een medische ingreep, en dan nog maar te zwijgen over de echt zware ziektes en bijhorende ambulante kosten.

 

Elk jaar krijgt één gezin op drie er mee te maken! Juist daarom kan je best een aanvullende hospitalisatieverzekering hebben bij je ziekenfonds of nog beter bij een privéverzekeraar. Opgelet: de tussenkomst van de hospitalisatieverzekering gebeurt pas nadat er een tussenkomst van de ziekenfonds heeft plaatsgevonden. In de meeste aanvullende hospitalisatieverzekering is de voor- en nazorg inbegrepen, meestal van 30 dagen voor tot 90 dagen na de opname, dit om zich geen zorgen te hoeven maken over de financiële en administratieve kosten. Omdat er diverse dekkingen, formules worden aangeboden, kan je best nagaan welke het best past bij jou en je gezin. Wij als onafhankelijk makelaar helpen u daar graag bij op weg.

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de kantooruren op het nummer 089 70 20 54 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.