TRANSPORTVERZEKERING

VOORAL BIJ GOEDEREN VAN HOGE WAARDE

Tijdens het transport staan de goederen bloot aan allerlei gevaren, zoals

  • diefstal
  • verkeersongevallen menselijke fouten
  • bederf

 

Een transportverzekering verzekert

  • de lading van het transport maw de koopwaar en eventueel het materieel
  • deze begint te lopen op het moment dat de voor het vervoer bestemde zaken in de opslagplaats worden opgepakt en eindigt op het moment dat de zaken zijn aangekomen in de opslagplaats van de geadresseerde.

 

Aangezien het vervoer meestal door derden wordt verzorgd kunt u geen directe invloed uitoefenen op de veiligheid van uw goederen.

 

Vooral als uw bedrijf goederen met een grote waarde laat vervoeren is het aan te raden een goederenverzekering of transportverzekering af te sluiten.

 

Men dient zich bewust te zijn van het feit dat deze koopwaar en/of materieel, wanneer ze beschadigd of gestolen worden tijdens het vervoer, niet onder de dekking vallen van de omnium van het voertuig.

 

Voor de verzekering van bepaalde gelegenheden zoals tentoonstellingen en beurzen, tijdelijke opslag of verblijf in vervoermiddelen (monstercollecties, zaken voor demonstratiedoeleinden e.d.) zijn er specifieke verzekeringen ontwikkeld die op deze specifieke risico’s zijn toegesneden, maatwerk dus.

  1. Kies voor een zo globaal mogelijk product ipv basisdekking met uitbreidingen.
  2. Een “alle risico’s behalve” zal bij schade een veel ruimere waarborg geven dan de traditionele contracten.
  3. Sluit automatisch het risico’s in voor de laad- en losoperaties.
  4. Een goede transportverzekering is een absolute noodzaak voor ieder bedrijf die eigen koopwaar en/of gereedschap vervoert.
Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de kantooruren op het nummer 089 70 20 54 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.